Koalicija se pita odakle županici silno bogatstvo

Kategorija: VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske | Objavljeno: travanj 18, 2013 | Tagovi:

Na konferenciji za novinare kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić i kandidat za njegova zamjenika Željko Krapljan javno su postavili pitanje: Kako je sisačko-moslavačka županica u samo nekoliko godina stekla ogromno bogatstvo?

 

Jedna plaća, pa bila ona i plaća županice, ne bi bila dostatna za sve što sisačko-moslavačka županice ima, istaknuli su HDZ-ovci, koji su na konferenciju za novinare došli s opsežnom dokumentacijom i slikovnom prezentacijom županičine imovine. Krenuli su s iščitavanjem imovinske kartice, prema kojoj uz kuće u Sisku i Strmenu te stan u Zagrebu, županica ima i ušteđevinu te zaradu od prodaje stana u Sisku.

 
 

“Taj iznos nije mogla zaraditi u 30 godina staža”

 

HDZ-ov Ivo Žinić, kandidat za sisačko-moslavačkog župana rekao je: “Jednostavnom računicom dolazimo do iznosa od oko 600 000 eura, a taj iznos gospođa Merzel u 30 godina staža nije mogla zaraditi pa otvoreno pitamo kojom je čarolijom to mogla priskrbiti?” Zanimljiva je i imovina njezina supruga, kaže Žinić i dodaje: “Imovina po našim procjenama iznosi 350 000 eura.” Žinić je istaknuo i kako im je internet omogućio provjeru vlasničkih listova a svemu su dodali i vrijednu nekretninu u elitnom dijelu Zadra koja glasi na županičina nećaka.

 
 

Prikupljenu dokumentaciju poslali USKOK-u i DORH-u

 

Željko Krapljan, HDZ-ov kandidat za zamjenika župana SMŽ, tako je rekao: “Uvidom u vlasničke listove nismo mogli ne primijetiti kako je velik broj najskupljih nekretnina kupljen 2011. i 2012. u vrijeme najvećih i najsumnjivijih poslova županice.” Riječ je, kazao je Krapljan, o prodaji Cesta Sisak i kupnji hale autosalona. HDZ je borbu s korupcijom u svojim redovima završio, rekli su HDZ-ovci, poručivši premijeru da se baci na čišćenje korupcije u državi i neka krene od Sisačko-moslavačke županije. Oni su prikupljenu dokumentaciju poslali USKOK-u i DORH-u.

 
 

Županica je u hipu odgovorila političkim oponentima

 

Sisačko-moslavačka županica vrlo je brzo odgovorila na HDZ-ove prozivke: “Moja imovinska kartica je trasnparentna, a što oni pokušavaju prikazati imovinu moga supruga kao moju je potpuno besmisleno. Cijeli ovaj grad zna tko to govori, tko su ti ljudi, što se vuče za njima, a ono što ja posjedujem je evidentno u mojoj kartici – imam manje nego kad sam došla u politiku”, poručuje županica.

 

G. M./R. Pau.