Kineski specijaliteti u Sisku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 29, 2016 |

Nakon dugogodišnje suradnje s talijanskom kulinarskom školom ALMA, sisački Kulinarski institut nastavlja s internacionalnom suradnjom. Kako sve veći broja turista s područja Azije posjećuje Hrvatsku, suradnja je uspostavljena i s Kineskim Kulinarskim Institutom iz Hong Konga.

 

Nakon što su polaznicima omogućili specijalizaciju u talijanskoj gastronomiji, tijekom trodnevne radionice kineskim specijalitetima, njihovoj pripremi ali i posluživanju polaznike podučavaju vrhunski majstori s Kineskog Kulinarskog Instituta.Kineski Kulinarski Institut dio je najveće javno obrazovne institucije u Hong Kongu a godišnje školuju 3 500 studenata.

 

Da zanimanje za kinesku kuhinju u Hrvatskoj postoji, potvrđuju i brojni polaznici sisačke radionice, koja će pozicionirati Sisak na gastronomskoj karti Hrvatske ali i Europe. Pod stručnim vodstvom kineskih kuhara te chefa Zdravka Perića majstori kineske kuhinje, uz mlade kuhare iz srednjih škola, trebali bi nakon ove radionce postati i brojni kuharski timovi s Jadranske obale.