Katalog hrvatskih proizvoda

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 7, 2016 |

Hrvatska gospodarska komora osmislila je i kreirala online Katalog hrvatskih proizvoda kao alat koji će poslužiti za povećanje udjela hrvatskih proizvoda u postupcima javne nabave. U HGK Županijskoj komori Split, predstavljen je kao alat kojemu je cilj upoznavanje naručitelja roba i usluga, posebice investitora i projektanata s kvalitetnim i cijenom konkurentnim proizvodima.

 

Upravo da bi povećali udio malih i srednjih poduzetnika u javnoj nabavi, osmišljen je ovaj katalog koji objedinjuje sve proizvoide sa tehničkim specifikacijama, troškovnicima, tehničkim nacrtima i fotografijama kako bi olakšali kupcima mogužnost pretrage, da doznaju što se sve to proizvodi u Lijepoj našoj. Trenutno je u katalog unueseno 400 proizvoda a lista će rasti jer je projekt u inicijalnoj fazi.

 

Trenutno je Komora u postupku upoznavanja poduzetnika s alatom tako da sami upisuju svoje proizvode. Unošenje uvoznih proizvoda će biti pod strogom kontolom jer ovaj katalog sadrži u cjelini proizveden hrvatski proizvod iliu pak onaj koji je u završnoj fazi obrade koja doprinosu konačnom proizvodu napravljenom u Hrvatskoj.