Kaštela za udžbenike izdvajaju 280.000 kuna

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 17, 2015 |

Za školsku godinu 2015./2016. Grad Kaštela će roditeljima učenika koji kreću u prvi razred osnovne škole i roditeljima s četvero i više djece koja su u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, isplatiti jednokratnu financijsku pomoć za kupnju udžbenika. Roditeljima prvašića biti će isplaćeno 400 kn, a roditeljima s četvero i više djece 300 kn po djetetu koje pohađa osnovnu školu.

 

Grad je za ovu namjenu iz proračuna osigurao sredstva u iznosu od 280 tisuća kuna. Roditelji prvašića ostvarit će pravo uz predočenje rodnog lista djeteta (preslika), a prema popisima koje su dostavile osnovne škole. Roditelji s četvero i više školske djece moraju dostaviti preslike rodnih listova za svu djecu ako ove godine prvi put ostvaruju pravo.

 

Novac će moći preuzeti na IV. katu zgrade gradske uprave od 24. kolovoza do 18. rujna 2015. godine od 9 do 13 sati. Za svih vrijedi da za preuzimanje novca trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu, te popuniti priloženi obrazac.