Kaštela novčana potpora za vrijeme korištenja porodiljnog dopusta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 12, 2017 |

U Kaštelima vlasti odlučno  provode pronatalitetnu politiku. S obzirom da je u ovoj godini broj zahtjeva  za novorođeno dijete nešto manji nego prošle godine,  kaštelanskim je vlastima  cilj ovom politikom upravo povećati broj novorođenih.

 

Tako će svojim građanima od sljedeće godine dati dodatne potpore uz porodiljne naknade. Osim tih potpora, u Kaštelima se na porastu nataliteta radi i uređuvanjem starih i otvaranjem novih dječjih igrališta, te otvaranjem dječjih vrtića . Kaštelanske obitelji, koje dobiju treće ili brojčano više dijete, od slijedeće godine primat će novčanu potporu grada za vrijeme korištenja porodiljnog dopusta, a do treće godine života djeteta. Predviđena gradska potpora iznosit će 500 kuna, a za sada je u gradskom proračunu za tu svrhu rezervirano oko 200 tisuća kuna. Na porastu nataliteta odnosno poboljšanju infrastrukture za najmlađe članove društva , odnosno mlade obitelji u Kaštelima rade i na drugim područjima, a ne samo novčanim potporama. Gradonačelnik Denis Ivanović istaknuo je kako je dio gradskih prioriteta usmjeren upravo prema djeci, pa su tako trenutno u izgradnji i tri nova dječja igrališta. Osim toga, u Kaštelima nedostaje i dječjih vrtića, a upravo se i na tome radi.  Za iduću godinu najavljeno je otvaranje jednog privatnog vrtića u Štafiliću, te proširenje gradskog u Kaštel Lukšiću.No nisu kaštelanske vlasti zaboravile niti na nešto starije članove svoga društva. Osim umirovljenika  , ove  bi godine i nezaposleni s područja Grada Kaštela trebali dobiti božićnicu.  Bit će im dodijeljen bon u vrijednosti 200 kuna, a prema podacima broj nezaposlenih u ovom trenutku je oko 3000 .

 

Prvenstveni cilj mjera koje gradske vlasti u Kaštelima uvode je  potaknuti rađanje nove djece, te omogućiti bolji život svojim građanima.