Kako povećati socijalni dijalog u obrazovanju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 3, 2016 |

Sveučilište u Zagrebu krenulo je s velikim projektima – razvijaju se sveučilišne spin off tvrtke, centri izvrsnosti, radi na vidljivosti Sveučilišta, jača akademsko poduzetništvo. Ambiciozni su to sveučilišni planovi, a k tome, i vrlo skupi. Budući da Sveučilištu nedostaju financijska sredstva, ali i potpora projektima, organiziran je Okrugli stol s jednim ciljem – jačanjem socijalnog dijaloga između obrazovnih institucija.

 

Prioritet u određivanju financijskih sredstava trebalo bi biti upravo obrazovanje. Minstarstvo znanosti, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te zagrebačko Sveučilište, slažu se u jednom – povećanje suradnje, znanstvenih stručnjaka, temeljni su smjerovi razvijanja sustava obrazovanja, a samim time i razvijanja gospodarstva u cjelini.

 

Okrugli stol, samo je jedna u nizu aktivnosti kojim se nastoji osigurati bolji ugled Sveučilišta te bolje pozicioniranje na svjetskim ljestvicama obrazovanja.