Kada čvor Lipovljani ?

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 18, 2016 |

O izgradnji izlaza na autocestu u Lipovljanima ovise brojni projekti na području te općine u kojoj posebice računaju na dolazak investitora u poduzetničku zonu kao i realizaciju 33 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje turističke infrastrukture čime bi Lipovljani postali najbliži ulaz u Park prirode Lonjsko polje.

 

Stoga ne čudi kako je izgradnja izlaza na autocestu A3 Bregana- Zagreb- Lipovac u Lipovljanima desetljetna želja žitelja te općine. Izmjenama i dopunama plana građenja i održavanja autocesta u 2015., koje je Vlada donijela u rujnu prošle godine, na A3 smanjena su ulaganja u iznosu većem od 20 milijuna kuna. Među ostalim, odnose se i na početak realizacije projekta izgradnje čvora Lipovljani.

 

Gradnja će započeti kasnije od planiranog i zbog, sada završenih, ali dugotrajnih postupaka nabave, zbog čega se ušlo u u nepovoljno razdoblje za izvođenje građevinskih radova. Stoga se glavnina radova na tom projektu očekuje u ovoj godini.