Jure Šundov ostaje predsjednik Gradskog vijeća Splita

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 12, 2017 |

Kasno sinoć splitsko Gradsko vijeće konačno je usvojilo gradski proračun za ovu godinu težak oko 806 milijuna kuna. Maratonska sjednica sa 60 točaka jutros je nastavjena i to zahtjevom za smjenom predsjednika Gradskog vijeća, HGS-ovog Jure Šundova, bivšeg dogradonačenika Željka Keruma. Šudovljevu smjenu tražilo je 13-oro vijećnika iz Pametno, Mosta i SDP-a, a zbog navodne kaznene prijave prema kojoj je Šundov krivotvorio liječničku dokumentaciju kako bi dobio vojnu-invalidsku mirovinu. Naglaske sa sjednice donosi Mario Vukašin.

 

Pametno je jutros, uoči nastavka sjednice Gradskog vijeća, prikupilo potrebnih 13 potpisa oporbenih vijećnika za glasanje o razrješenju Jure Šundova, predsjednika Gradskog vijeća, protiv kojega je, prema medijskim napisima, podignuta kaznena prijava za protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna.

 

Odgovorio mu je prozvani predjednik Gradskog  vijeća.

 

Na inzistiranje samog Jure Šundova, ali i oporbenih vijećnika, u dnevni red svjesnim kršenjem Poslovnika uvršeteno je glasovanje o razješenju predsjednika gradskog vijeća.

 

U obranu Šundova stao je i HSS Tonči Blažević, koji mu podršku nije dao kada je imenovan na tu funkciju.

 

Zahtjev oporbe da se smjeni Jure Šundov, prošao je bez uspjeha. Nedovoljan je bio broj vijećničkih ruku u zrakuza smjenu Šundova. Ruku  za to nisu podignuli čak ni  neki SDP-ovci.  Zato što ta točka nije bila u skladu s Poslovnikom,  pojasnila je vijećnica iz redova te stranke Aida Bateralo.