Još se ne zna hoće li Grad Split isplatiti stipendije u 2017.

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 17, 2017 |

Neizglasavanje splitskog gradskog proračuna za 2017. godinu, odnosno donošenje mjere privremenog financiranja Grada do okončanja novih izbora, osim udruge na koljena je bacilo i učenike i studente gradske stipendiste. Stipendije za ovu godinu, naime, neće se isplatiti sve dok se ne donese proračun. O tome se danas raspravljalo na poziv splitskog Savjeta mladih.

 

Novca ima, ali studenti ne mogu do njega. Ukratko bio bi to odgovor na pitanje što će biti s isplatom studentskih i učeničkih stipendija  i naknada dijela troškova školarine studentima posljediplomskih studija u školskoj godini 2016/ 2017.

 

Gotovo jednako kao i čnjenica što neće tako skoro, a možda ni uopće do svog novca, studnete ljuti što ih nitko iz gradskih službi nije obavijestio o tome hoće li i kada, te na koji način primiti zaslužene stipendije

 

Jedna od ogorčenih je i studnetica pete  godine studija dentalne medicine Karla Mužinić, koja je ostala uskračena za svojih 800 kuna .

 

Učeničke odnosno studentske stipendije Grad Split isplaćuju se u visini od 600 odnosno 800 kuna.

 

A dok se politika odnosno političari ne odluče hoće li usvojiti proračun, studneti čini se znaju koji je njihov slijedeći korak.

 

Prema podacima Savjeta mladih Grada Splita ove je godine u Grad pristiglo oko 300 zahtjeva za učeničke i studentske stipendije.