Jesen u Kaštelima

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 18, 2016 |

Svjetski dan hrane ove je nedjelje u Kaštel Kambelovcu obilježen manifestacijom „Jesen u Kaštelima 2016 – Sajam plodova zemlje” te prisjećanjem na dva desetljeća održavanja manifestacije „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u Kaštelima.

 

Kaštelanima i gostima koji su pristigli na kambelovsko brce, svoje proizvode, poput kruha, peciva, slastica, ali i drugih jela te različitog pića i suvenira nastalih od plodova zemlje, predstavili su učenici i djelatnici odgojno – obrazovnih ustanova, institucija i udruga, a njih su pozdravili kaštelanski dogradonačelnik Zoran Bonacin te pročelnica Sandra Zokić. Svim sudionicima zahvalila se direktorica Turističke zajednice Kaštela, Nada Maršić. Turistička zajednica ujedno je, uz potporu Grada Kaštela bila i organizator cijelog događanja.

 

Bila je ovo prilika da se svi prisjete i početaka organizirane manifestacije „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ a na te početke nazočne je podsjetila ravnateljica škole Bijači, Jadranka Šošić.Kaštelanski „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“, odnosno manifestacija „Jesen u Kaštelima“ bili su prilika i za prikupljanje donacija za prihvatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici, na čemu se svima zahvalio Denis Ivanović iz udruge Sveti Jeronim koja skrbi o beskućnicima.

 

Kaštelani su, sudeći po komentarima, jako zadovoljni manifestacijom koja je donijela živost u postsezonsko vrijeme i sve uz edukativnu i humanitarnu komponentu.