Jakuševčani zakinuti zbog propusta gradskih službenika

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 7, 2016 |

Unatoč jasnim zakonskim odredbama i Odlukama Gradske skupštine, zahtjevi pojedinih stanara Jakuševca za isplatu razlike naknade za umanjenu vrijednost nekretnina, odbijeni su. I to isključivo zbog nestručnosti gradskih službenika, što priznaju i u Gradskoj upravi.

 

“Meni se čini da su službenici koji su obavljali svoj posao definitivno bili ili neodgovorni ili nisu dorasli poziciji jer, koliko ja znam, bilo je ljudi koji nisu pravne osobe a rješavali su pitanja naknade i donosili odluke i izdavali rješenja”, rekao je u ime oštećenih stanovnika Jakuševca Božidar Ostrugač.

 

Da su oštećeni greškom službenika priznaje i Tanja Polančec, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.
“Pravo na naknadu nisu dobili zbog propusta službenika, odnosno pogrešnom procjenom kolega koji su donosili rješenja u prvostupanjskom postupku. No, molim vas, ne bih o odgovornosti jer ja tim ljudima nisam nadređena. Za to je zadužen gradonačelnik”, rekla je Polančec.

 

Gradonačelnik izjavu nije davao stoga je ostalo nepoznato hoće li tražiti odgovornost nadležnih. Ako je suditi po dosadašnjem iskustvo, pogreške se u Gradskoj upravi ne kažnjavaju. Iako su se problemi s naknadama počeli rješavati spornih slučajeva još uvijek ima.