Izložba radova pristiglih na natječaj za uređenje Barutane

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 10, 2018 |

Kako su arhitekti zamislili budući izgled “Spomen područja Barutana 1991.” zainteresirani mogu pogledati na izložbi radova pristiglih na natječaj za uređenje tog spomen područja koja se održava u bjelovarskom Kulturno-multimedijskom centru.

 

Inače, na natječaj koji je raspisao Grad Bjelovar pristiglo je šest radova, a najboljim je odabran onaj krajobrazne arhitektice Ivane Salopek. Nakon odabira najboljeg prijedloga može se i krenuti u realizaciju dugo čekanog projekta. Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica bjelovarskog gradonačelnika: “naši branitelji zaslužuju dostojan spomenik i dostojno spomen obilježje. Cijela ova realizacija kreće u tri etape, odbair spomenika je prva, pa uređenje samih staza i na kraju cjelokupno uređenje prostora spomen područja”. Projekt bi u konačnici trebao stajati oko milijun i pol kuna, a sredstva za realizaciju pronaći će se u proračunima Grada Bjelovara i Ministarstva branitelja. Dinko Tandara, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja: “Ministarstvo hrvatskih branitelja u ovom prvom dijelu pomoglo je sa 80 tisuća kuna. Grad će se slijedeće godine moći javiti za daljnje uređenje, odnosno za izradu tog projekta”. Izložbu radova pristiglih na natječaj “Spomen područja Barutana 1991.” možete pogledati do 13. srpnja.