Izložba Davora Žilića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 12, 2017 |

U povodu obilježavanja blagdana Sv. Lovre i Dana grada Petrinje u petrinjskoj Galeriji Krste Hegedušića priređena je izložba Davora Žilića “Slike zaustavljenog vremena”. Izložbom ovaj umjetnik ujedno slavi i 20 godina svog profesionalnog umjetničkog djelovanja.

 

U dva desetljeća svog profesionalnog djelovanja kao slikar Davor Žilić, danas i profesor na petrinjskom Učiteljskom fakultetu, stvorio je opus kojeg odlikuje izražajna kompaktnost i stilska ujednačenost, kaže suautorica izložbe  Alma Trauber, koje je i voditeljica Galerije Krsto Hegedušić. Davor Žilić rođen je u Petrinji 1975. a na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1997. u klasi profesora Josipa Vasilija Jordana. Nakon diplome postaje i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izložba Davora Žilića, kojom dominiraju portreti, pejzaži i mrtve prirode, u petrinjskoj galeriji može se razgledati do 20. kolovoza.