Izgradnja pomoćnih terena na Poljudu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 21, 2018 |

Krajem prošle godine, nakon što su opširnim pismom odbili ponudu Davora Šukera da HNS sufinancira obnovu nogometne infrastrukture, Hajduk je objavio da kreće u izgradnju novih pomoćnih terena.

 

Ti pomoćni tereni sada su već u samoj završnici ,a ovaj projekt samo je prva faza puno većeg projekta kojim će Hajduk uvelike unaprijediti svoju infrastrukturu i poboljšati uvjete za rad i ostvarivanje još boljih rezultata.Prva faza izgradnje novih pomoćnih terena koji se grade na prostoru bivšeg HAK-ovog poligona polako se privodi kraju. Radovi su u punom jeku, a za 20 ak dana na tom  prostoru trebala bi osvanuti dva  u potpunosti nova igrališta s umjetnom travom za natjecanje najmlađih kategorija.Dva nogometna igrališta predviđena su za mlađe kategorije igrača, na kojima se mogu odigravati nogometne utakmice 7×7 igrača za uzrast do 12 godina. Prilikom projektiranja posebna pozornost se vodila o sigurnosti igrača te su igrališta projektirana u skladu s FIFA, UEFA i HNS propisima. Primjerice, korišteni su certificirani sportski rubnjaci, elastične ograde, optimalne udaljenosti od opasnih elemenata i drugi sustavi zaštita za igrače. Svako igralište ima 42 sjedeća mjesta na tribinama. Također su osigurana i mjesta za osobe s invaliditetom i njihove pratitelje.Odmah nakon što se završi s prvom fazom ovog projekta, Hajduk će postupno krenuti u realizaciju druge faze u kojoj je predviđena gradnja stadionskog objekta na tri etaže, tribine za tisuću gledatelja i brojnih drugih sadržaja.Realizacijom ovog projekta bit će zadovoljeni svi uvjeti za odigravanje Druge HNL na Hajdukovom pomoćnom stadionu.

 

Ovaj projekt predstavlja prvi veliki i u potpunosti planirani zahvat u sklopu sportskog kompleksa Poljud od njegove izgradnje 1979. godine.