Izborno jutro u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 12, 2016 |

U desetoj izbornoj jedinici koja obuhvaća područje cijele Dubrovačko- neretvanske županije te dijela Splitsko -dalmatinske do grada Solina , na dan izbora bilo je otvoreno oko 648 biračkih mjesta. Pravo glasa imalo je više od 401 tisuće birača. Evo kako je izborno jutro proteklo u Splitu .

 

Među prvima od političarima na biralište  u nedjeljno izborno jutru u pratnji supruge Danijele i troje djece izašao je HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara

 

Novi saborski zastupnik od buduće vlade očekuje

 

Svoju građansku dužnost u prvim jutarnjim satima u pratnji članova obitelji u OŠ Spinut obavio je i kandidat Narodne kolicije Srđan Gjurković. Njegova očekivanja od nove vlade su jasna.

 

Bez dovoljnog broja preferencijalnih glasova Gjurković neće u Sabor, no kao Dalmatinac u parlamentu kaže zalago bi se ..

 

Splitski gradonačelnik Ivo Bladasar , glasovao je u pratnji supruge Snježane u OŠ Meje. Kandidat Koalicije Za premijera, doživo je debakl na izborima. Osvojio je tek 90 glasova. Čini se kako se ipak dobro dobrim ne vraća, barem za Baldasara, s obzirom na broj ljudi koji je u svom mandatu zaposlio u Banovini i gradskim tvrkama , za očekivati je bilo kako će osvojiti i više preferencijalnih glasova. Razočaralo je to Baldasara pa je u izbornoj noći isključio mobitel , a novinari su ostali uskračeni za izjavu.

 

No da je ušao u Sabor Baldasar kaže kako bi zastupao interese Dalmacije

 

No bez obzira na obečanja političara čini se kako birači , odnosno građani imaju sve manej očekivanja od njih

 

  U desetoj izbornoj jedinici premoćno pobjedu je odnjela Hrvatska demokratska zajednica.