Izbori za vijeća nacionalnih manjina

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 16, 2015 |

Odlukom Vlade Republike Hrvatske izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave održat će se u nedjelju 31. svibnja.

 

Birači pripadnici nacionalnih manjina za koje će se provesti izbori mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, zaključno do srijede, 20. svibnja.

 

Također, pripadnici nacionalnih manjina koji će navršiti 18 godina do dana provedbe izbora, mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom. Iz Ministarstva uprave podsjećaju birače da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim onih koji nisu upisani u registar birača.