Izaslanstvo Podgorice kod gradonačelnika Zagreba

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 26, 2015 |

Izaslanstvo grada Podgorice predvođeno predsjednikom gradske skupštine Đorđem Suhihom doputovalo je u službeni posjet gradu Zagrebu. U zgradi Gradske uprave primio ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.Predstavnici crnogorske prijestolnice u hrvatskoj su se metropoli sastali s predsjednicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Vijeća crnogorske manjine Grada Zagreba, Danilom Ivezićem i Dušanom Miškovićem.

 

” Iznimno mi je drago što smo ponovno u Zagrebu, gdje na najbolji način možemo steći uvid u djelotvorno rješavanje određenih javnih problema. Crna Gora se trenutačno nalazi na putu koji je Hrvatska već prošla pa nam je svako vaše iskustvo ili savjet itekako dobrodošao”, istaknuo je predsjednik Gradske skupštine grada Podgorice Đorđe Suhih.

 

Crna Gora u prosincu očekuje pozivnicu za ulazak u NATO savez, a jedan od najvažnijih crnogorskih vanjskopolitičkih ciljeva je i što brže postizanje statusa punopravne članice Europske unije.