Ivanić-Grad uskoro pod video nadzorom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 13, 2018 |

Ivanić-Grad će ove godine krenuti s uvođenjem video nadzora u Gradu. Čelnici Grada nadaju se da će to doprinijeti boljem nadzoru onoga što se događa u Gradu, što se tiče sigurnosti, ali i što se tiče očuvanja gradske imovine.

 

Naime, prema mišljenju gradskog vijećnika Željka Brezovečkog, Ivanić-Grad vodi rat s vandalima koji uvijek iznova narušavaju opći dojam o Gradu, i tome treba stati na kraj. Brezovečki tako ističe kako prije svega misli na postojanje velikog broja grafita, koje se u zadnje vrijeme mogu vidjeti na mnogim zgradama, a istaknuo je kako je sam 4-5 puta vidio automobile koji su u 2 navrata bili išarani sa sprejom. Brezovečki je pozvao gradonačelnika Javora Bojana Leša da o tom pitanju što prije razgovara s predstavnicima policije, kako bi se toj pojavi što prije i što učinkovitije stalo na kraj. Vijećnik Brezovečki je dodao kako zbog toga jedva čeka uvođenje kamera u Gradu koje su najavljene. Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je da se kroz Vijeće za prevenciju i kroz razgovore i kontakte s Policijskom upravom, stalno razgovara o toj pojavi, te je dodao da je Grad u fazi pripreme za objavu natječaja za nabavu jednog dijela video nadzora u Gradu. Ivanić-Grad je dobio i odobrenje od Ministarstva unutarnjih poslova i policije da se sustav televizora za video nadzora postavi u Policijskoj postaji, gdje će dežurni imati uvid cijeloga Grada. Postavljanje video kamera u Ivaniću za sada će ići u 2 faze. 20-ak kamera postaviti će seu ovoj godini, a u idućoj godini, po završetku radova na Sportskom parku i na dijelovima koji još nisu završeni, postaviti će se drugi dio kamera. Tako bi Ivanić sljedeće će godine kompletno bio pod video nadzorom. Leš je istaknuo kako će policija imati direktan uvid u kamere, te da bi to trebalo doprinijeti i smanjenju vandalizma na području Grada Ivanić-Grada, ali i većem stupnju sigurnosti.