Ispunjeno obećanje – obnovljena studentska naselja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 23, 2015 |

Studentski standard podignut je na novu, kvalitetniju razinu. Svečano je označen završetak radova na rekonstrukciji naselja Stjepan Radić, izrađenom po modelu energetske učinkovitosti, i svi studenti koji su dio akademske godine proveli u stanovima, uskoro čeka preseljenje u nove sobe. Obnovljeno je preko 4 000 soba, a od ove godine, svaka ima ugrađeni hladnjak i bežični internet.

 

“Obnovljeno je 4 534 ležaja u izuzetno kratkom roku, i na izuzetno kvalitetan način. Danas smo dobili i uporabne dozvole, studenti su već preko 1 500 mjesta on -line rezervirali i useljenje kreće 04. siječnja, prvi radni dan u novoj godini, 2016. Mi smo sada promijenili kompletnu vanjsku infrastrukturu promijenili, podove, stropove, kamenu vunu smo postavili po standardima energetske učinkovitosti, a imamo i novosti. Sada svaka soba ima i hladnjak”, istaknuo je sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a, Pejo Pavlović.

 

Posebno zadovoljstvo završenim radovima, istaknuo je i rektor zagrebačkog Sveučilišta, ističući kako će sada svi studenti imati smještaj dostojan kvalitetnog studentskog života. Ujedno su obnovljeni paviljon, samo jedna od faza priprema za nadolazeće Europske Sveučilišne igre, koje se nakon više od 3 desetljeća, ponovno održavaju u Zagrebu.

 

Svečanom otvorenju, prisustvovao je i nadležni ministar, ističući zadovoljstvo ispunjenim i obećanim rokovima te uputivši svim studentima želje da u obnovljenim domovima provedu što ugodnije trenutke. Ovo je tek jedan u nizu studentskih projekata, koji je uspješno realiziran.

 

Ovom prilikom, najavljena je i obnova 5. i 6. paviljona studentskog doma Stjepan Radić, koji bi trebao započeti već sredinom 2016., kao i obnova studentskih restorana na popularnoj Savi i rad na projektu Sveučilišnog kampusa. Odlične su to vijesti za sve studente, i one koji će to tek postati.