Iskustva zadarskih turista

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 18, 2017 |

Godišnji odmori se bliže kraju, a turistička sezona je u punom zamahu. Gradovi uzduž Jadranskog mora su prepuni turista, a niti Zadar nije izuzetak.

 

Iako službeni podaci Turističke zajednice govore o pet posto manje noćenja ostvarenih u Zadru u mjesecu srpnju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, takvo se što ne može primijetiti na gradskim ulicama. Gdje god da prođete naići ćete na gužvu, vrevu i šušur karakterističan za svako veće dalmatinsko mjesto preko ljeta. Glavni uzrok statističkog pada krije se u osjetno manjem broju domaćih turista kojih je u srpnju bilo 11 posto manje nego u istome mjesecu lani. U gradu prevladavaju stranci te se na gotovo svakome koraku može čuti engleski, talijanski, francuski ili neki četvrti svjetski jezik.

 

Premda su zadarski gosti prepuni ugodnih dojmova o jednom od najljepših i najstarijih gradova na Jadranu nije sve ružičasto. Turistički boom koji se dogodio posljednjih godina utjecao je na percepciju grada među turistima. Smeta im gužva uzrokovana masovnim turizmom, a ni cijene nisu baš najpristupačnije. Ipak, svoj gužvi i visokim cijenama unatoč, Zadar je i dalje jedno od omiljenih mjesta za brojne turiste. Kako domaće, tako i one strane. Da biste to vidjeli, dovoljno je – prošetati gradom.