Investicije u Grubišnom Polju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 4, 2017 |

Iako je većina prometnica na području Grada Grubišnog Polja u dobrom stanju, dio njih-posebice u ruralnom kraju, vapi za obnovom. Stoga je Grad pristao na ponudu Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije I u modelu pola-pola dogovorio obnovu najkritičnijih prometnica. “Imamo puno prometnica pod kategorijom županijske ceste koje su u relativno lošem stanju.

 

Ima čak i dio koje nisu asfaltirane, radi se o Dapčevačkim Brđanima, koje smo stavili kao prioritetno asfaltiranje”-rekao nam je Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja. Uz Dapčevačke brđane, sanirati bi trebalo još dvije prometnice, dodaje Mađeruh. Osim na prometnicama, Grad će ove godine raditi I na poboljšanju vodovodne infrastrukture. Pripremaju se naime investicije teške 10ak milijuna kuna.Na razvoju vodovoda treba raditi, no gradonačelnik Mađeruh napominje kako je najveći problem razvedenost naselja, što uvelike poskupljuje gradnju. No, naselja bez vode nemaju perspektivu, stoga će se bez obzira na cijenu krenuti I u taj pothvat.