Ima li potrebe za još jednim kružnim tokom?

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 12, 2017 |

Kada su prije tri godine Siščani dobili prvi pravi kružni tok na silasku s Mosta Gromova i križanju sa Zagrebačkom ulicom, vozači se baš i nisu snalazili u novosagrađenom kružnom toku. Policija je tada zaprimala brojne su pritužbe građana da nastaju problemi prilikom ulaska i izlaska iz kružnog toka, jer trebalo se podsjetiti i prometnih pravila. No navikli su se Siščani i na kružne tokove pa sada čak traže i novi.

 

Naime, Sisak je od prvog velikog kružnog toka otvorenog u srpnju 2014. dobio još dva kružna toka a iako su reakcije građana na kružne tokove u početku bile podijeljene, posebice oko kružnog toka na raskrižju Tomislavove, Runjaninove i Gajeve ulice koji je često bio na meti i gradske oporbe, čini se kako su kružni tokovi ipak i među građanima prepoznati kao rješenje pojedinih prometnih problema. Sada se traži i postavljanje novih. Tako Vesnu Štengl, HDZ-ovu gradsku vijećnicu zanima postoji li mogućnost gradnje kružnog toka na križanju Bakranove i Pavičićeve ulice, budući da je izgradnjom nove prometnice došlo do promjene načina sudjelovanja u prometu na što se vozači teško privikavaju te dolazi do učestalih prometnih nezgoda. Može li se sada nešto naknadno napraviti ili pak postaviti semafori na tom raskrižju, pita gradska vijećnica. Prema Planu urbane mobilnosti Grada Siska, koji je bio i na javnom uvidu, utvrđena su krizna žarišta u smislu sigurnosti i protočnosti prometa, odgovorila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Činjenica je da postoje nekulturni vozači kojima kružni tok ništa ne znači ali na ponašanje takvih vozača ne mogu djelovati ni kružni tokovi ni semafori koji se već nalaze na području grada na 15 semaforiziranih raskrižja, rekla je, među ostalim, gradonačelnica.

 

Inače, prema Planu urbane mobilnosti Siska od postojećih raskrižja u prometnoj mreži Grada Siska posebno su naglašeni problemi na dva raskrižja. Stoga se za raskrižje Fistrovićeve i Tesline ulice predlaže, među ostalim, uvođenje odgovarajuće semaforizacije a za raskrižje Petrinjske ulice prema Mošćenici i Novom Pračnu predlaže se rekonstrukcija u mini kružno raskrižje.