Igor Ružić izbornik Marulićevih dana

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 8, 2016 |

Kazališni kritičar Igor Ružić novi je izbornik Festivala hrvatske drame Marulićevi dani. Jednoglasno je tako odlučilo Vijeće Marulićevih dana na sjednici održanoj u Splitu. Ovogodišnje izdanje jedinog kazališnog festivala posvećenog hrvatskoj drami održat će se u tradicionalnom terminu od 21. do 28. travnja u Splitu, u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split.

 

Krajnji rok u kojem kazališta mogu prijaviti predstave za sudjelovanje na Festivalu je 11. siječnja. Igor Ružić rođen je 1975. u Zagrebu. Kazališnom kritikom i praćenjem kulturnih politika bavi se od 1998, na zagrebačkom Radiju 101 gdje je bio zaposlen do 2010., najprije kao novinar, a kasnije i kao urednik Redakcije kulturnog programa.

 

Danas član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske u kategoriji kazališni kritičar, član Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. Među ostalim, član je i Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti Ministarstva kulture.