I ove godine Kupske noći

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 21, 2017 |

Ovogodišnje Kupske noći, četverodnevna turističko-sportska manifestacija na obalama Kupe, bit će održane od 31. kolovoza do 3. rujna u samom središtu Siska, na Šetnici Slave Striegela.

 

Kulturna, sportska i zabavna događanja omogućit će posjetiteljima jedinstven doživljaj života na rijeci. Tijekom četiri dana događanja posjetitelji i sudionici moći će se okušati u vožnji Kupske alke, jedinstvenog sportskog natjecanja u kojima natjecatelji u čamcu, u ekipama od dva člana, gađaju alku postavljenu iznad vode. Dio manifestacije bit će i Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca gdje će se četveročlane posade boriti jedna protiv druge na stazi duljine 100 metara. Priprema se i Aero show u sklopu kojeg će letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe. Dio manifestacije je i Star film fest, bit će održane i radionice industrijske baštine, koncerti a manifestacija će završiti puštanjem papirnatih lanterni.