Humanitarna vaterpolska utakmica

Kategorija: Sport | Objavljeno: studeni 13, 2017 |

Splitski vaterpolski i plivački klub POŠK slavi 80. rođendan. U sklopu proslave odigrana je i zanimljiva revijalna, humanitarna vaterpolska utakmica.

 

Splitski POŠK jedan je od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolskih klubova koji je, između ostalog, bio i klupski prvak Europe te pobjednik Europskog kupa kupova. A u čast velikom klubu koji već osam desteljeća, unatoč svim poteškoćama neumorno stvara nove i uspješne plivačke i vaterpoliste, pred prepunim tribinama poljudskog bazena hrvatski, zlatni olimpijci zaigrali su s POŠK-ovcima.  Iako je rezultat bio nevažan, svjetski prvaci su slavili rezultatom 12:6.

Uoči susreta izvršni direktor Saveza Perica Bukić darovao je poškovce plaketom, a oni su uzvratili udijelivši priznanje izborniku Ivici Tucku. Na poluvremenu je Neven Kovačević u ime POŠK-a uručio ček u vrijednosti 10.000 kn Amari Trgo, predsjednici Udruge za leukemiju i limfom. Od suđenja se pak oprostio Mile Rebić koji je sudio prve dvije četvrtine.

 

Reprezentacija je odmah nakon susreta krenula put Zadra gdje ih u utorak čeka ogled Svjetske lige sa Rusijom. POŠK-ovci će proslavu 80. rođendaa nastaviti izložbom fotografija Feđe te svečanom akademijom 26. studenoga u splitskom HNK.

 

VEZANI ČLANCI