Hrvatski rukometaši se pripremaju za otvaranje EP

Kategorija: Sport | Objavljeno: siječanj 8, 2018 |

U Splitu je sve u znaku rukometa. Nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore naši rukometaši okrenuli su se pripremama za otvaranje Europskog prvenstva u splitskoj Spaladium areni, u petak, 12. siječnja, utakmicom protiv Srbije, za koju se već sada traži karta više.

 

Za četiri dana reprezentacije Hrvatske i Srbije otvorit će Europsko rukometno prvenstvo 2018. koje se do 28. siječnja održava u našoj zemlji. Pripremna, prijateljska utakmica protiv Crne Gore, bila je pravi test za naše rukometaše. Unatoč tomu što su izborili pobjedu, ona je pokazala na koga i u kojem trenutku izbornik Lino Červar može računati u prvenstvenim srazovima. Pokazala je pravo stanje fizičke i mentalne spremnosti hrvatske rukometne reprezentacije.

 

Za utakmicu Hrvatska – Srbija ulaznica više nema, a to samo znači da Hrvatsku očekuje sjajno ozračje  u Spaladium Areni. Ipak, naše rukometaše čeka jedna potpuno druga priča od one koju su nam ispričali u utakmici s Crnom Gorom.

 

Na hrvatskoj reprezentaciji puno je veći teret. Utakmica sa Srbijom bit će jako strasna, nitko ne dvoji.

 

Nakon što snage odmjere sa srpskim rukometašima, hrvatski rukometaši sastat će se i s reprezentacijama Švedske i Islanda. Šveđani su, u ovom dijelu najtecanja, najjača reprezentacija.

 

Podsjetimo, utakmice iz skupine A igraju se u Splitu. U skupni C u Zgrebu naći će Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija.  U skupini B su Norveška, Francuska, Bjelorusija i Austrija, dok skupnu D čine Mađarska, Španjolska, Danska i Češka. Ovo je posljednje Europsko prvenstvo na kojem će nastupiti 16 reprezentacija, budući će već od 2020. doći do proširenja na 24 zemlje sudionice.  Hrvatska je prva zemlja koja će pu drugi put ugostiti najbolje rukometne reprezentacije Starog kontinenta. 

 

VEZANI ČLANCI