Hidroterapija u Lječilištu Topusko

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 8, 2016 |

Nakon ulaganja od 1,35 milijuna kuna u dovršetak dijela Blatnih kupki, u Lječilištu Topusko otvoren je suvremeno opremljen prostor hidroterapije. Nova će zdravstvena usluga utjecati na kvalitetu rada djelatnika kao i zadovoljstvo pacijenata.

 

Decentraliziranih 1,35 milijuna kuna u opremanje suvremene hidroterapije u Lječilištu Topusko najnoviji je dio višegodišnjih ulaganja u Blatne kupke, devastirane u Domovinskom ratu, kaže Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko.

 

Hidroterapija u Lječilištu Topusko najmodernija je u Hrvatskoj a u Lječilištu, u kojem su lani povećali prihode od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od 1,5 milijuna kuna, uspjeli su ostvariti dobit i na tržištu te imaju velike planove. Jedna pak od mjera iz programa kojim županija potiče ostanak mladih obitelji na ovim područjima vezana je uz Lječilište Topusko.

 

Župan Ivo Žinić najavljuje kako će obitelji s troje i više djece iz cijele Hrvatske u Lječilištu i Top termama moći boraviti po 50 posto povoljnijim cijenama. Inače, Lječilište ima 151 ležaj a od toga HZZO zauzima 71. Lani je, ističe ravnatelj Mosler, čak 7 i pol puta povećan broj i privatno liječenih pacijenta.