HDZ u Vrgorcu priprema se za izbore u svibnju

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 9, 2017 |

Vrgorački HDZ intezvno se priprema za lokalne izbore u svibnju. U stranci ništa ne žele prepustiti slučaju. Vode se razgovori s članovima, simpatizerima i građnima na terenu , a obavljaju se i redovite konzultacije oko, budućeg kandidata za gradonačelnika i njegovog zamjenika , ali i sastavljanja liste za gradsko vijeće. HDZ-ovci u Vrgorcu, čvrsto su , čini se, odlučili ne dopustiti da se ponovi scenarij iz lipnja 2016. kada su na prijevremenim izborima, izgubili vlast od MOSTA.

 

Vrgorački HDZ priprema se za izbore još od lipnja , prošle godine kada je na trećim izvanrednim izborima u gradu poražen od MOSTA.
Nakon konsloidiranja stranke i pripreme za lokalne izbore, Primorac će se povući s mjesta predsjednika , a neće ni u utrku za gradonačelnika. To je kaže bio njegov uvjet kada je u svibnju prošle godine prihvatio biti šef Vrgoračkog HDZ-a.

 

Za razliku od nacionalne razine, na kojoj se HDZ i MOST ljube, u Vrgorcu ove dvije političke opcije vode otvoreni rat. Neprestano pljušte obostrane optužbe između MOSTOVOG gradonačelnika Ante Pranića i oporbenog HDZ-a. Zbog sukoba i netrpeljivosti bilo je i policijskog privođenja.
A policija je intrevenirala upravo zbog anonimnih učestalih komentara na društvenim mreža, koji su se odnosili na to kako MOST vodi grad. Primorac kaže kako iza toga ne stoji ni on ni HDZ, ali se isto tako ne ustručava javno kazati sve ono što zamjera Praniću.

 

Onome ko u svibnju građani daju povjerenje da vodi Vrgorac neće biti lako. Naime grad senašao u nezavidnoj financijskoj situaciji. Minius na računu iznosi 17, i pol milijuna kuna , štoje gotovo u visini cijelog jednog godišnjeg proračuna Grada.
HDZ je u Vrgorcu na vlasti bio, od 1993 do 2014. Onda su zaredale tri krizne godine, pa su Vrgorčani gotovo jednom godišnje izlazili na prijevremene izbore. U lipnju 2016. HDZ i MOST osvojili su isti broj viječnićkih mandata , njih 6, ali j MOST u koaliciji s dva vijećnika SDP-a i jednim HNS-a nakon punih 21 godinu oteo vlast HDZ-u u Vrgorcu.