Hajduk dočekuje Lokomotivu

Kategorija: Sport | Objavljeno: svibanj 15, 2017 |

Sutra od 19 sati na Poljudu, u sklopu 34. kola Prve hrvatske nogometne lige sastaju se Hajduk i Lokomotiva. Kako se bijeli nakon poraza od Rijeke pripremaju za Lokomotivu, donosimo u sportskim minutama današnjih Vijesti.

 

Hajdukovci su još uvijek pod dojmom utakmice s Rijekom. No, trener ne dvoji, Rijeka je bila jača.

 

„ Utakmica nije bila lagana, ako ćemo gledati na objektivan način. Oni su bili superiorniji 20 minuta i u dva segmenta. Prije svega u duel igri i dugim loptama. Do 14. minute nisu uputili udarac u gol. Oba pogotka smo primili na sličan način, prethodile su naše tehničke greške, koje su oni iskoristili“, kazao je Joan Carrillo, Hajdukov trener.

 

Trener bijelih ističe kako je utakmica s Lokomotivom, izuzetno važna i teška za njegovu momčad.

 

„To uvijek govore treneri. Ja nisam prodavač, nego nogometni trener. Nakon što sam analizirao Lokomotivu, shvatio sam da je to ekipa koja prima jako malo golova. Igraju praktički s pet igrača u obrani, koji se dobro pozicioniraju, ne riskiraju puno na terenu. Strateški su jako komplicirani i spremni za duel igru. Imaju Rrahmanija i Kolingera u obrani. U Rijeci je bio visok ritam, potom smo imali pet sati puta, te samo jedan trening regeneracije, a sutra moramo izaći na teren. Nije to izlika. Trebamo osvježiti ekipu“, kazao je Carrillo.

 

Hajdukov trener je poručio i kako razmišlja o uvođenju nekih novih igrača iz druge momačadi: „Ovisi dosta toga i o popodnevnom treningu, vidjet ćemo hoće li biti potrebni obrambeni igrači, veznjaci ili napadači. Sama filozofija igre obje momčadi je slična i zato znam da se ne moram brinuti oko toga. Meni je važno da igrač može napraviti sve na terenu da uzdignute glave uđe u svlačionicu“.

 

Hajduk i Lokomotiva susreli su se ukupno 24 puta u Hrvatskoj nogometnoj ligi, prvi dvoboj odigran je 2009. godine, a Bijeli su slavili rezultatom 1:0.

 

U do sada odigrane 24 utakmice hajdukovci su upisali 13 pobjeda, pet susreta završilo je neriješenim rezultatom, a šest utakmica otišlo je na stranu momčadi s Kajzerice. Gol razlika je na Hajdukovoj strani, Bijeli su postigli 35, a primili 21 zgoditak.

 

VEZANI ČLANCI