GV Garešnice usvojilo Strategiju razvoja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 13, 2016 |

Održana je prva ovogodišnja radna sjednica Gradskog vijeća Garešnice. Da dugo nisu zasjedali vidjelo se i po Dnevnom redu. Bez obzira na poduži Dnevni red, sjednica je završena za 3 sata. Pored izvješća Policijske postaje, Dječjeg vrtića i Komunalca o radu u prošloj godini, pred vijećncima se našla i Strategija razvoja Grada Garešnice za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

 

Vijećnik Darko Cvetković prigovorio je što se točka o Strategiji razvoja grada nalazi na kraju Dnevnog reda, jer je to dokument, koji određuje smjer razvoja Grada sljedećih godina. Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Garešnica, istaknula je da su se unutar Strategije opredjelili za 4 važna područja, tj 4 dugoročna cilja. Unutar svakog od ta 4 cilja postoji 4-5 prioriteta, te do 15 mjera s kojima će se zacrtano provesti.

 

Gradonačelnik Velimir Žunac istaknuo je kako predložena Strategija nije finalni dokument, već dokument kojeg Vijeće treba usvojiti kako bi bila pravovaljana i pravomoćna. Žunac je dodao da će se Strategija nadopunjavati, Inače, bez ovog strateškog dokumenta i bez njegova usvajanja neće se moći više kandidirati ni na jedan projekt za bespovratna sredstva.

 

A objava natječaja u kojima se Grad treba pozvati na svoj Strateški dokument, je počela, pa Garešnica više nije mogla čekati županijsku i državnu Strategiju. Njeni izrađivači kažu da će se svi sektori u Gradu na nju moći osloniti pri aplikacijama na natječaje.

 

Vijeće je donijelo i novu Odluku o plaćama i naknadama gradonačelnika i njegovih zamjenika, koja je usklađena s novim propisima.Tako gradonačelnik i njegovi zamjenici više nemaju pravo na materijalna prava i prava sukladno pravilniku o radu.

 

Ostaje im samo plaća, dodatak na plaću od 0,5 posto i korištenje službenog automobila. Po novome gradonačelnik i zamjenici, kao dužnosnici, više nemaju pravo ni na božićnicu, regres, uskrsnicu ili bilo što u tom smislu.