Grubišno Polje potiče poljoprivrednike i stočare

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 28, 2017 |

Grad Grubišno Polje ove će godine svoje poljoprivrednike i stočare putem raznih mjera pomoći s gotovo 230 tisuća kuna subvencija. 55 tisuća kuna potpora dodijelit će se za osiguranje poljoprivrednih usjeva s 500 kuna po korisniku, a 45 tisuća izdvojit će se za kontrolu plodnosti tla.

 

Grad će izdvojiti i 48 tisuća kuna za nabavku i postavljanje staklenika te postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče. Poticat će se i edukacija poljoprivrednika te troškovi pripreme projekata na natječaje EU fondova, kao i nabavka poljoprivredne opreme, rekao nam je Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja: “Želimo pokazati osjetljivost prema jednoj grani koja je nažalost na državnoj razini u sporadnim aktivnostima, grani koja odumire, a grani koja je bila možda i najjača gospodarska djelatnost.”

 

Uz mogućnost dobivanja sredstava iz kreditne linije koju provodi BBŽ, poljoprivrednicima će sredstva iz gradskog proračuna uvelike pomoći u preživljavanju još jedne godine. Dodajmo i podatak da će Grad u mjeri Stočarske proizvodnje subvencionirati kupnju steonih junica na sajmu u Gudovcu, za što je rezervirano 10 tisuća proračunskih kuna.