Gradonačelnik Bandić odgovorao na pitanja novinara uoči sjednice Skupštine

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 20, 2018 |

Na Aktima gradonačelnika prvi čovjek Grada Zagreba odgovarao je na pitanja novinara vezana uz predstojeću sjednicu Gradske skupštine. Bilo je riječi o gradnji reciklažnog dvorišta, radovima na trgu žrtava fašizma te novom zaduženju Grada, kao i odnosu koalicijskih partnera. 

 

Nakon euforije i proslave uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije, nametnulo se pitanje izgradnje nacionalnog stadiona, te u kavom su stanju postojeća  nogometna igrališta u gradu . Prvi čovjek Zagreba odmah na početku pohvalio se brojkama – koliko je takvih  igrališta u Zagrebu izgrađeno . “Prema brojkama  u Zagrebu je izgrađeno 6 novih sportskih igrališta,” naglasio je prvi čovjek grada. Nakon sportske teme uslijedilo je pitanje vezano za reciklažno dvorište i kompostanu.  Iako  se na poziv grada nije  javila niti jedna općina i grad za gradnju reciklažnog dvorišta i kompostane, Grad ima rješenje i ovog problema. Kako navodi gradinačelnik, bilo bi dobro da su i reciklažno dvorište i kompostana na području Zagreba, tako bi svi skupa prošli puno jeftinije.

 

Na pitanje o mogućem prekidu radova na Trgu žrtava fašizma i raspravi o ovoj točki na predstojećoj sjednici Skupštine gradonačelnik je odgovorio da se to neće dogoditi i da će radovi biti završeni.

 

Novo zaduženje Grada od 250 milijuna kuna nije moglo proći nezapaženo, no ino je prema riječima gradonačelnika Bandića normalno i u relativno istom iznosu svake godine.

 

Na pitanje o odnosu unutar koalicije gradonačelnik je dao živopisan odgovor.Koalicijski partneri ne bi trebali komunicirati i slati poruke putem medija, nego riješiti stvari između sebe, poručio je prvi čovjek Zagreba.