Građanski odgoj u Info zoni

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 16, 2015 |

Koliko je važan građanski odgoj i obrazovanje u splitskoj Info zoni informirali su se roditelji i predstavnici udruga, na besplatnoj radionici. Početak nove školske godine donosi i nove inicijative, a jedna od njih nas uči kako da budemo veliki.

 

Radi se o kampanji GOOD inicijative, koja se bori za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole. Kampanja ‘Naučimo biti veliki’ nastala je s ciljem informiranja o važnosti uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja i uključivanja nastavnika, učenika i roditelja u javnu raspravu kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja.

 

Kampanja se vodi u cijeloj Hrvatskoj a u Splitu je održana u organizaciji Info zone.Kao inicijativa se zalažu za kurikularni pristup i napuštanje staroga modela i nastavnog plana i programa. Obzirom da se bliže parlamentarni izbori, fokus inicijative će biti na komunikaciji s političarima.

 

Kroz javnu kampanju, planira se provedba niza aktivnosti:, od promotivnih spotova i plakata do okruglih stolova, konferencija te sastanaka s različitim dionicima kako bi ih informirali o važnosti kvalitetnog uvođenja građanskog odgoja u škole.