Građani zaustavili asfaltiranje parka iznad Maksimira

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 3, 2016 |

Oko bolnice Rebro u Zagrebu kronično nedostaje parkirališnih mjesta. Gradskim vlastima tako je palo na pamet da bi od dijela parka, neposredno uz bolnicu na tromeđi Gorjanovićeve, Kišpatićeve i ulice Gornji Prečac, mogli napraviti dodatan parkirališni prostor. I sve to u potpunoj tišini, mimo znanja građana.

 

“Sasvim slučajno smo od radnika Zrinjevca, prije oko dva mjeseca, doznali da se ovdje namjerava graditi parkiralište. Nakon toga smo vidjeli da geodeti nešto mjere te su nam oni rekli da ćemo sve vidjeti kada dođu bageri. To nas je uznemirilo. Išli smo tražiti po internetu i našli da se u okviru izgradnje rotora, u trećoj fazi, planira povećanje parkirališta na račun ovog parka. Navodno bi se ono gradilo uz rub parka”, objasnio je dr. Bogomil Obelić, stanar Gorjanovićeve ulice.

 

O ovom projektu, kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, u Vijeću ništa nisu znali. Tek po upozorenju ogorčenih stanara koji ne žele asfaltiranje parka tražili su dodatne informacije iz nadležnog gradskog ureda.

 

“Rečeno nam je da je bila namjera da se ovdje rade dodatna parkirališna mjesta s obzirom na veliku gužvu oko KBC-a”, ističe Gačić.
No čini se, stanari mogu odahnuti. Njihovo nezadovoljstvo čuli su i u gradu te brzo odustali od projekta.

 

“Prilikom izrade projektne dokumentacije utvrđeno je da bi izgradnja parkirališta u ovom parku bila izuzetno skupa stoga se od toga odustalo. Ali nastavljamo s uređenjem parka. Uredit ćemo šetnice i rasvjetu kako bi građani ovdje mogli uživati cijele godine”, rekao je Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje.
Predizborna kampanja već se ozbiljno zahuktava, a izlazak na ulicu stotinjak stanara nikome nije od interesa. Umjesto asfaltiranja zelenih površina problem nedostatka parkirališta oko bolnice Rebro u gradu planiraju riješiti izgradnjom dodatne podzemne garaže u sklopu bolnice ali i potpuno nove na Borongaju.