Građani Sigeta u borbi s Gradom

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 13, 2018 |

Nezadovoljni uskraćivanjem financijskih sredstava komunalnim projektima MO Siget, vijećnici Odbora i Udruga građana Siget organizirali su sastanak s građanima. Tema sastanka bio je odnos Grada prema stanovnicima ovoga naselja te o akcijama koje će provoditi u borbi za svoje komunalne inicijative.

 

O odnosu Grada prema stanovnicima novozagrebačkog naselja Siget i njihovim komunalnim potrebama razgovaralo se na sastanku s građanima organiziranom na inicijativu Mjesnog odbora Siget i lokalne Udruge građana. Uskraćivanje potpore Grada projektima Mjesnog odbora Siget izazvalo je ogorčenje kod velikog dijela građana. “Nisu nam odobreni malo jači projekti, nisu nas pitali za prioritete, uostalom, nisu nas ništa pitali, pa želimo stanovnike upoznati s time”, kaže Gordana Pasanec (HL) vijećnica MO Siget.

 

Uskraćivanjem sredstava puno će projekata ostati nerealizirano. Jedan od njih je i glavna šetnica uz Aveniju Dubrovnik koja je, obzirom da je izgrađena prije 15- tak godina, u jako lošem stanju, upozorava Pasanec. “Masu staza koje stvarno nisu po dvadeset godina obnavljane, to je nama bilo jako bitno, to je sve odbačeno za neke više ciljeve, to zna naš predsjednik Gradske četvrti”.

 

Spomenuti se zove Jadranko Baturić koji, kao predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb- Zapad ne podržava prijedloge MO Siget, dodaje Pasanec. Koliko su sredstava dobili ostali mjesni odbori u sastavu Gradske četvrti Novi Zagreb- zapad ne znaju ni organizatori sastanka s građanima. Ono što, međutim, znaju je gdje leži razlog takvog odnosa Grada prema Sigetu. “Ja smatram da smo mi kažnjeni, ne samo zbog prosvjeda, nego i izbora, odnosno rezultata lokalnih izbora za koje mi nismo krivi. Postoje birači koji su rekli ono što misle na izborima i sada svi mi trebamo biti kažnjeni i trebaju biti kažnjeni birači i treba biti kažnjeno naselje i na kraju krajeva treba biti kažnjen cijeli Mjesni odbor jer je on taj koji donosi odluke, a zapravo Vijeće Gradske četvrti te odluke ne želi provoditi”, objašnjava Tomislav Vukoja (Zagreb je naš) vijećnik MO Siget.

 

Koje će daljnje akcije provoditi MO Siget, znat će se nakon sjednice odbora u četvrtak, a njoj bi, najavljeno je, trebao prisustvovati i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb- zapad.