Grad Zagreb uveo aktivnosti za suzbijanje konzumacije alkohola kod djece

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 13, 2018 |

Završetak školske godine uz sveopću radost i euforiju često obilježe i potoci alkohola. Zadnji dan škole osnovnoškolci  detaljno planiraju, okupljaju se na Jarunu i Bundeku, konzumiraju alkohol, a zbog intoksikacije, često mora intervenirati i hitna medicinska pomoć. Potaknut ovim problemom Grad Zagreb pokrenuo je aktivnosti za suzbijanje zlouporabe alkohola kod djece i mladih.

 

U  Gradskoj upravi  održana je konferencija na temu  Suzbijanja zlouporabe alkohola kod djece i mladih u povodu kraja školske godine  2017./2018. Statistički podaci govore kako je osnovnoškolcima postala uobičajena praksa kraj školske godine proslaviti- kako to rade odrasli.

 

Prošlogodišnji podaci govore da je postotak konzumacije alkohola kod djece i mladih u padu, no to još nije dovoljno. I ove će godine Hitna medicinska pomoć, Crveni križ i druge službe pomno paziti na maloljetnike koji se ipak odluče kraj školske godine slaviti na Bundeku ili Jarunu. Kako do toga ipak ne bi došlo Grad Zagreb pokrenuo je određene aktivnosti. Jedna od njih je organizzacija izleta od strane škola za zadnji dan nastave, proslava unutar školskih prostorija ili različite sportske aktivnosti.

 

Preporuka školama je da organizaciju kraja školske godine prepuste roditeljima te  daa što je više moguće u prostorima škole organiziraju proslave.

 

A ona  najvažnija poruka  osnovnoškolcima glasi –  Budite bolji od odraslih i ne slijedite njihov loš primjer.