Grad Zadar sufinancira nabavu udžbenika

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 2, 2016 |

Grad Zadar će sufinancirati nabavu školskih udžbenika učenicima osnovnih škola Grada Zadra za slijedeću školsku godinu, a koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja. Za provedbu ovog programa iz gradskog proračuna osigurano je milijun kuna. Pravo na sufinanciranje udžbenika ostvaruje se sukladno dohodovnom cenzusu iz Zakona o doplatku za djecu, pa iznosi novčane pomoći variraju od 400 do 1400 kuna.

 

Dakako, ovise i o razredu učenika. Za prošlu školsku godinu za ovaj projekt pristiglo je bilo 1084 zahtjeva od čega je 1046 zahtjeva bilo pozitivno riješeno.  Iz gradskog proračuna tom prilikom bilo je izdvojeno nešto manje od milijun kuna. Zahtjev za sufinanciranje nabave školskih udžbenika za ovu godinu također se podnosi  Upravnom odjelu za odgoj i školstvo i to do 2. rujna.

 

Potrebna dokumentacija  predaje se u sobu broj 5  u zgradi Gradske uprave ili šalje poštom na adresu: Grad Zadar, Upravni odjel za odgoj i školstvo, Narodni trg 1, 23000 Zadar s naznakom Za sufinanciranje školskih udžbenika.