Grad Požega financira produženi boravak

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 5, 2016 |

Roditelji učenika požeških osnovnih škola mogu biti bez brige-Grad je naime osigurao sredstva za tzv. produžene boravke. Učenici tako mogu nakon nastave ostati u školi, napisati zadaću, ručati I pripremiti se za novi školski dan.

 

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege: “Mi smo se kao grad obvezali osigurati u ovoj školskoj godini produženi boravak za djecu koja su pokazala potrebu ostanka u školi nakon nastave. To je 151 dijete u 3 škole, u svakoj su školi po dvije učiteljice zaposlene koje će tijekom školske godine primati naknadu i još dvije učiteljice u Katoličkoj osnovnoj školi.” Grad Požega tako će za osam učiteljica iz proračuna izdvojiti nešto više od 700 tisuća kuna. Inače, Grad Požega u suradnji s gradskim školama već pet godina organizira produženi boravak djece u školama. Od školske godine 2010./2011.

 

Grad je počeo izdvajati i sredstva za sufinanciranje materijalnih troškova Katoličke osnovne škole u Požegi, a potom i sredstva za plaće učitelja u produženom boravku.