Grad planirao obnoviti Puškarićevu, pa odustao

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 8, 2016 |

Građani Lučkog ogorčeni su zbog stanja glavne ceste u naselju, Puškarićeve ulice.

 

Ulica, duga tri kilometra, raskopana je kad se gradila kanalizacijska mreža u Lučkom. Od onda, samo se krpa te svake godine sve više propada.

 

Iako je kanalizacijska mreža napravljena u Puškarićevoj niti jedno kućanstvo na nju nije spojeno. Tako je rekonstrukcija ulice vezana uz projekt vodoopskrbe i odvodnje.

 

“Za kompletnu sanaciju ulice treba se povezati vodovod i odvodnja, treba potvrda od katastra, odnosno na parcelacijski elaborat treba staviti pečat, riješiti imovinsko-pravne odnose. Nakon toga bi se išlo u potpunu rekonstrukciju. I taj projekt postoji već pet godina, ali ništa se ne dešava”, objašnjava Miroslav Puntar, predsjednik Mjesnog odbora Lučko.

 

Ipak djelomična rekonstrukcija, dakle skidanje sloja asfalta i stavljanje novog, bila je u asfalterskom programu Grada Zagreba ove godine. O tome svjedoči i izjava pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za promet od 06. srpnja.

 

“U planu su također radovi na Dugoselskoj ulici, Puškarićevoj, duž cijelog poteza od tri kilometara, i to u suradnji s Hrvatskim cestama”, najavio je radove Tepeš.

 

No od projekta se u posljednji tren odustalo. Dok se vlasti napokon ne dogovore, građani će morati živjeti sa svim nedaćama koje im donosi loša prometna infrastruktura.