Grad ne odustaje od vrtića na Kili

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 25, 2016 |

U istočnom djelu grada jedan od najvećih problema za roditelje je nedostatak vrtićkih kapaciteta. Gradnjom POS-ovih stanova na Kili, istočni dio grada je bogatiji za 2000 stanovnika ali i oko 150 djece. Grad je odustao od projektiranog vrtića, međutim još uvijek se čeka riješenje tog problema.

 

Grad Split nipošto ne odustaje od gradnje vrtića, previdio je sredstva, ali neće napraviti vrtić prema projektu koji je bio predložen. Analizom je utvrđeno i da je kapacitet premali, te da ne odgovara GUP-u, kazala je dogradonačelnica Splita, Aida Batarelo.

 

U gradskom proračunu su predviđena sredstva od oko 5 milijuna kuna za otkup zemljišta kako bi se mogao napraviti vrtić prilagođen većem broju djece. Zemljište bi trebalo biti pronađeno i kupljeno do kraja ove godine.

 

Neke manje gradske parcele su predviđene za igrališta, međutim i tu će se Grad morati suočiti sa imovinsko – pravnim problemima.

 

Neki od vijećnika smatraju kako očekivanja nisu realna jer izmjene Generalno urbanističkog plana idu jako sporo. Čini se da će djeca još neko vrijeme morati pričekati na vrtić.