Grad Bjelovar građanima nudi otplatu dugovanja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 13, 2018 |

S posljednjim danom prošle godine Grad Bjelovar bilježi gotovo 16 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja. Od tog iznosa, 2.2 milijuna kuna mora se otpisati jer je dio dužnika završio u stečaju ili likvidaciji-rečeno je na predstavljanju novog modela otplate dugovanja prema Gradu Bjelovaru.

 

Željka Vizi, odjel za prisilnu naplatu: “Ovaj model znači da se svaki dužnik neovisno o tome je li blokiran ili već ima ovrhu od Grada ili koji jednostavno u zadanim rokovima ne može podmiriti obveze može obratiti u odsjek za naplatu radi zaključenja sporazuma o dobrovoljnom podmirenju novčane tražbine”.Treba reći i kako se u slučaju zaključenja sporazuma s Gradom dužnicima za vrijeme otplate ne obračunavaju zatezne kamate. Prilikom podnošenja zahtjeva za otplatu duga pravne osobe dužne su dostaviti BON2 ne stariji od 30 dana, a fizičke osobe potvrdu o visini dohotka. Dug je moguće otplatiti na maksimalno 24 rate-poručuju iz Grada Bjelovara.