Gospodarska suradnja Albanije i Sisačko-moslavačke županije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 5, 2017 |

Odličnu suradnju Sisačko-moslavačka županija njeguje s pripadnicima svih nacionalnih manjina. Jedna od njih je i albanska, za koju župan ima samo riječi hvale. “Preko 570 pripadnika albanske nacionalne manjine živi u našoj županiji. Dali su veliki doprinos u izgradnji Siska i ostalih gradova i općina.

 

S ponosom ističem da su mnogi od njih bili pripadnici Hrvatske vojske, dakle dijelili dobro i zlo u Domovinskom ratu”, kazao je župan Žinić. Za buduću suradnju između Hrvatske i Albanije vrlo je važno gospodarstvo, a mogućnosti za suradnju itekako ima. “Pogotovo tamo gdje nama baš i ne cvjetaju ruže, a to su Rafinerija nafte Sisak i Petrokemija u Kutini. Veleposlanik je izrazio veliko zadovoljstvo što sam ga informirao o trenutnom stanju i mogućnosti suradnje na području naftne industrije i Petrokemije”. Također,veliko zanimanje postoji za drvnu industriju. Iz tog je razloga županiju posjetio veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj. “Nakon sastanka dobio sam vrlo jasnu sliku buduće suradnje. Surađivat ćemo na području naftne i drvne industrije te Petrokemiji. Razgovarali smo i o suradnji i povezivanju projekata između županija u Hrvatskoj i u Albaniji”, naglasio je Ilir Mel, veleposlanik Republike Albanije u RH.

 

Razmjena studenata je vrlo inspirirajuća naglasio je Mel i dodao kako postoji velika mogućnost suradnje na području visokoškolskog obrazovanja.