Godišnji odmori u Hrvatskoj

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 10, 2017 |

Kolovoz je mjesce u kojem , prema istraživanjima najviše građana koristi svoj godišnji odmor. Neki su za dobra provod spremni izdvojiti poamašnu svotu novca, pa čak ući u minus na računu ili se kreditno zadužiti.

 

Jedan intersnetski portal proveo je istraživanje na uzorku većem od 600 ispitnika , te istražio na koji način planiraju financirati ovogodišnje ljetovanje. Većina anketiranih, njih 45 % odlučila se kako će ove godine sebi ipak priuštiti odmor, a financirati će ga zadnjom plaćom. Neki od njih napominju kako će zbog nekoliko slobodnih ljetnih dna „ući u minus na rčunu“, a ima i onih koji će svoj ljetovanje platiti bonusom koji su dobili od tvrtke.

 

Evo što nekiod Splićana kažu na temu godišnjeg odmora.

 

Nešto manje ispitanika od njih šest stotina 36 posto svoje će godišnji odmor financirati ušteđevinom. Za njih su ljetni prznici jedini odmor u godini, stoga se za njega pripremaju kotovo cijelu godinu i štetda iz mjeseca u mjesec.

 

Najmanje ispitanika koji idu na odmor ovog ljeta svojezadovoljstvo platiti će kreditom njih 11 posto, odnosno  regresom njih 8 posto.

 

Pritome navod kako će uživanje u najčešće dva slobodna tjedna u ljetnim mjesceima plaćati obročno na 12 ili 24 rate.