Godina dana zastupničkog mandata Renata Peteka

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 26, 2018 |

Oporbeni zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek osvrnuo se na godinu dana svog zastupničkog mandata. Zadovoljan je kaže postignutim rezultatima no nije zadovoljan vladajućom koalicijom i gradonačelnikom Bandićem kao ni Gradskom upravom za koju kaže da je zatvorena i netransparentna. Prošla je godina dana otkako je gradski zastupnik iz redova progresivnog saveza Naprijed Hrvatska, Renato Petek, sjeo u zastupničke klupe zagrebačke Gradske skupštine.

 

Zadovoljan je kaže postignutim rezultatima s pozicije oporbenog zastupnika, no nije zadovoljan vladajućom koalicijom i gradonačelnikom Bandićem kao ni Gradskom upravom za koju kaže da je zatvorena i netransparentna. Osvrnuo se i na Gradsku skupštinu. ” Općenito bih okarakterizirao rad opozicije, oporbe u gradskoj skupštini kao kvalitetan, možda povremeno i intenzivan  nama i svim medijima, jer su skupštine znale trajati po dva do tri dana,a dobio sam informacije da je gradonačelnik isto zbog toga čak razmatrao mogućnost da se sjednice ne odvijaju svaki mjesec, jer se po zakonu po lokalnoj samoupravi one trebaju odvijati minimalno četiri puta na godinu. Informacija koja je došla do mene je bila ta da je gradonačelnik povremeno kao što smo i sami vidjeli uznemiren bio na tim sjednicama , određenim upitima posebno opozicijskih zastupnika. Postojao je određen plan, nadam se da se neće nikada realizirati da se skupština odvija svaka dva do tri mjeseca”rekao je Renato Pete, zastupnik Gradske skupštine..  Dotaknuo se jednog od problema u Zagrebu.  “Smatram velikim problemom jer u gradu postoji puno problema kojih sam se dotaknuo u ovih godinu dana, kao što je npr. Da su naručeni tramvaji prije 10 godina i još uvijek nemaju pristupne rampe za osobe s invaliditetom” dodao je Petek. staknuo je svoj rad općenito i time kako je njime zadovoljan.  ” Moj rad općenito u početku je bio najavljen i usmjeren prema nekoliko tema. Prvo je povećanje kvalitete života građana Zagreba, drugo je transparentnost u radu gradske izvršne vlasti, treće su ljudska manjinska prava, a također onda teme održanog razvoja tzv. zelene politike. U skladu s tim sam djelovao i bio na dispoziciji građanima koliko sam god mogao” objasnio je Renato Petek. Najavio je kako će izgledati njegov budući rad od jeseni. ” Što se tiče budućeg rada od jeseni već ću imati određene točke na prvoj sjednici, koje će rezultirati nadam se povećanjem kvalitete života u našemu gradu, a sve ću temeljiti temeljem informacija koje sam skupio otprilike 50 postavljenih pitanja pisanim putem tijekom ove prve godine rada u Skupštini” nadodao je.  A zadaća zastupnika i jest da zastupaju interese građana. Neki su tu zadaću odgovorno prihvatili, dok je neki shvaćaju olako.