Frooom

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 14, 2017 |

I ove godine  najmlađi Splićani i Splićanke moći će sudjelovati na interdisciplinarnoj filmskoj radionici za djecu i mlade – Frooom. Radi se  o programu zabavnog i edukativnog karaktera  koji nudi mogućnost ulaska u svijet filma upravo onim najmlađima.

 

Radionica, igraonica ili čak filmaonica Frooom nastala je upravo  iz potrebe i želje  da se edukativno djelovanje Bacača Sjenki ,kao jedno od temeljnih djelatnosti te Organizacije  od njezinog nastanka 2001. godine,  proširi i na najmlađu populaciju, te da se potakne i dječje stvaralaštvo .

 

Sam program radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih disciplina kroz praktičan rad, gdje djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom , a izrađene predmete s dramskom radnjom . Konačan rezultat svakog dana radionice je jedna filmska priča .

 

Frooom se u Hrvatskoj održava od 2012. godine ,i to u četiri grada, Koprivnici, Zagrebu, Rijeci i Splitu . Interes mladih je kako kažu velik, a najbolje o tome svejdoči i naša sugovornica Nikolina koja je već tri puta sudjelovala na radionicama Frooom-a .

 

Jedan od osnovnih ciljeva Froooma kao edukativnog projekta je kreativno strukturiranje vremena djece i mladih , te poticanje mladih na stvaralaštvo, posebice  onih s izraženim interesom za filmsko i medijsko stvaranje , ali i darovite djece .

 

Radionice Frooom-a u gradu pod Marjanom počinju  u ponedjeljak, te još nije kasno za sve one koje zanima svijet filma i filmske umjetnosti da se prijave za sudjelovanje .