Finale Kupa kadeta Nsžsd

Kategorija: Sport | Objavljeno: listopad 11, 2017 |

U kadetskom finalu kupa Nogometnog saveza Županije splitsko-dalamatinske snage su odmjerile momčadi Primorca i Adriatica. Uspješniji su ovom prilikom bili kadeti Adriatica, te su rezultatom 4-0 bili bolji od vršnjaka iz Stobreča i zasluženo osvojili ovaj trofej.Momčad Adriatica ovoga je puta bila bolja od momčadi Primorca , te zasluženo nose naslov osvajača županijskog kupa u kategoriji kadeta za ovu sezonu.

 

Adriatic je poveo vrlo rano, već u sedmoj minuti pogotkom Filipa Ercegeovića, a zatim je uslijedila teška bitka , uglavnom na sredini terena, bez izglednih prilika. Imao je u tom nadmudrivanju primorac jednu dobru šansu, međutim lopta nije htjela u mrežu. I kada ne zabiješ, onda primiš,stzareo je to pravilo; a upravo se to i dogodilo. U doslovno posljednjim sekundama prvog djela obrana Primorca neobjašnjivo ispada, a Ante Matijaš povisuje vodstvo Adriatica na 2 naprema 0. U drugom djelu Adriatik nastavlja pritiskati Primorac agresivnim izlaskom i dugim loptama , te uskoro zabijaju i za 3-0. Ponovno je strijelac bio Matijaš. Konačnih 4-0 u 56.minuti postavlja Gabriel Injić, a Adriatic tako osvaja županijski kup. Imala je i momčad Primorca nekoliko dobrih prilika u drugom poluvremenu , a najbolja je bila ona na samom kraju utakmice, kada je vratnica zaustzavila put lopte do mreže , tet tako stobrečane ostavila bez pogotka u ovom susretu.

 

Iako je Adriatic sasvim zasluženo osvojio kup NSŽSD, konačan rezultat od 4- 0 ne može dočarati koliko je zapravo ovo bila jedna teška utakmica za obje momčadi . Unatoč svemu,pa čak i nekim spornim sudačkim odlukama ,igračima treba čestitati , jer su i ovaj put momci dvaju trenera Mitića i Zebića pružili jedan pravi derbi , bez puno ljepote , ali s puno želje i strasti za nogometnom igrom.

 

VEZANI ČLANCI