Filozofski u raljama biblije

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 15, 2016 |

Crni oblaci nadvili su se nad Filozofskim fakultetom. Jedan od simbola otpora Hrvatskog proljeća, pokušava se ugasiti od strane dekana i to dosada neviđenim i posve nelegalnim potezima kao što su raspuštanje studentskog zbora te ulazak privatnih zaštitara, simbolično odjevenih u crno, u prostorije Fakulteta.

 

Studentski zbor raspušten je ujedinjenim urotničkim snagama Ministarstva, rektora Borasa te Vlatka Previšića.U provođenju vlastitog autoritativnog režima, Previšić uživa i veliku podršku svog prethodnika, rektora zagrebačkog sveučilišta. Previšićeve odluke sve su nelegalnije, a neistomišljenici se prikladno kažnjavaju.”Ja neću upotrebljavati nikakve oštre riječi, ali svakako mislim da je to udruženi poduhvat rektora Borasa i dekana Previšića”, profesorica na Filozofskom fakultetu.

 

No cijela priča tu ne staje. Za zaštitare koji nadziru fakultet, sumnja se da su osobno unajmljeni od strane dekana Previšića. “Jučer su se pojavili i zaštitari na fakultetu. Njih dvojica ili trojica. Jedan je na porti, jedan patrolira fakultetom. Mi ne znamo zašto niti nam je jasno čega se dekan boji”, istaknula je Anja Grgurinović, studentski predstavnik u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta.Zabrane i kazne kako studenata, tako i profesora sve češće dolaze sa vrha trona na kojeg je odlučno zasjeo Vlatko Previšić pritom gaseći svaku iskru demokracije i kritičko razmišljanje.