Fešta spize sv. Duji u čast

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 7, 2015 |

Peškarija je i ove godine bila rezervirana za Feštu spize i pića. Za tri i pol tisuće porcija pobrinuli su se kuhari splitskog Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija.

 

Velika teća od 1200 litara, bila je puna. 200 kiograma povrća, kapule, češnjaka i mrkve, 200 kilograma teletine i junetine, 25 svežnjeva šparoga, gotovo 400 kg njoki bilo je dostatno. Njoke sa šparogama razgrabili su Splićani i njihovi gosti koji su došli proslaviti blagdan sv. Duje.

 

Porcije njoki svojim sugrađanima je podjelio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, kojem je ovaj dan jeda od najposebnijih u godini.

 

Iako je bilo malo naguravanja, svi oni koji su se u tom trenutku našli na Peškariji, probali su spremljene delicije.

 

Splitska rivu su uljepšali desetci štandova i rijeka ljudi koja se iz sata u sat izmjenjuje. Molitve za sunčano vrijeme su uslišane, a sada je na splićanima i njihovim gostima da svojom pozitivnom energijom uživaju u ovom danu, ali da iskoriste i toplu svibanjsku noć na kojoj su glavni zabavljači klapa Libar i Massimo Savić.