Fašnik vu Zagreb

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 12, 2018 |

Na glavnom zagrebačkom trgu održan je Fašnik vu Zagreb . I ove godine KUD Prepuštovec organizira tradicionalnu manifestaciju na  trgu bana Josipa Jelačića predstavljajući svoj zabavni i bogati program.

 

Prvi čovjek grada pozdravio je sve sudionike fašnika. Vrijeme je fašnika,a većina ljudi se raduje toj manifestaciji jer imaju prilike pokazati kakve su ove godine kostime napravili. Kulturno- umjetničko društvo Prepuštovec i ove godine je na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizirao Fašnik vu Zagreb, gdje su posjetitelji imali prilike vidjeti razne zanimljive kostime, a sudionici fašnika su otkrili otkud im ideja i koliko dugo su radili na svojim kostimima. “Naši kostimi su kapitalni primjerci sirena. To su ljuske prirodne u rozim bojama. Ideje ima puno, tako i volje. Kad god nam nešto padne na pamet to je na kraju sasvim nešto drugo, ali evo sve mi ovdje koje jesmo smo doprinijele da ovaj kostim ovako specifičan i poseban” rekla je  Sanja Durbek, predsjednica KUD Repušnica.  Zagrebački gradonačelnik došao je pozdraviti sve maskirane sudionike, te se zahvalio na njihovom sudjelovanju u Zagrebu. ” Hvala gospodinu Liparu i KUD-u Prepuštovec što i mi ulazimo u obitelji europskih gradova koji imaju fašničku tradiciju. Imaju podršku grada i bit će tako i ubuduće. Upravo smo čuli da će u Rijeci europska federacija fašničkih gradova uključiti i Zagreb i KUD Prepuštovec na ravnopravnu kartu. Prema tome ovih sedam do osam godina što radimo se ipak isplatilo” rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.  Manifestacija Fašnik vu Zagrebu održavat će se do 13. veljače stoga se još stignete  zamaskirati i pokazati svoje najbolje maske.