Fašnik u Loboru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 13, 2018 |

Loborski fašnik slovi za najstariji fašnik u Hrvatskom zagorju jer prvi zapis o njemu potječe iz 1917. godine. Ove godine je održan u modernijem izdanju u organizaciji Fašničke udruge Coprnice iz Lobora, Općine Lobor i KUD-a Lobor. Ovogodišnji Fašnik u Loboru je ugostio brojne fašničke udruge i to iz svih krajeva Hrvatske, a bili su tu i gosti iz Slovenije.

 

Ovogodišnji Fašnik u Loboru počeo je prijemom predstavnika fašničkih udruga kod načelnice Općine Lobor gdje je ona predala ključeve Općine Lobor te proglasila slobodnu fašničku republiku Lobor. Predstavilo se 14 fašničkih udruga sa svojim zanimljivim i atraktivnim koreografijama koje su nasmijale publiku na Trgu Svete Ane.
Stanovništvo i udruge s područja Lobora su se vrlo rado uključili u organizaciju ovakvog fašnika a pred načelnicom slobodne fašničke republike Lobor su brojne protokolarne obveze koje joj vjerujemo neće biti preteške. Slobodna fašnička republika Lobor traje do utorka u ponoć kad završava ovo vrijeme ludovanja i radosti te slijedi povratak u realnost svakodnevnog života.